Tommi Sirvio Omasta puolestani vuodatettu.

Miten maailman väestöräjähdys pysäytetään?

Varsinainen kysymys kuuluu, miten rahoitetaan 2 miljardin maailman köyhimmän naisen ja tytön kouluttaminen?

Jos yhden rahattoman ja hädin tuskin lukutaitoisen naisen tai tytön tehokoulutus "riittävälle tasolle" onnistuisi keskimäärin 11 vuodessa ja kustantaisi 3000 $ / lukukausi, fyrkkaa tarvittaisiin yhteensä 66 000 miljardia $, eli 6000 miljardia $ lukuvuotta kohden. Vertailun vuoksi; Suomen kokonaisverokertymän ollessa 99 miljardia / vuosi, projektin korottomaan kustantamiseen tarvittaisiin 60 Suomen verokertymä, tai noin 7 % koko maailman bruttokansantuotteesta.

Kuka tahansa nykyaikaa seuraava voi sanoa, ettei tule koskaan onnistumaan verotuksen keinoin kansainvälisen yhteistyön puitteissa. Väestöärjähdyksen hillintään tarvitaan siis persuamista, a.k.a ”what-is-the-box” ajattelua.

Kuten arvata saattaa, ratkaisu on perin helppo; riittää että esimerkiksi OECD-maat perustavat pankin omaisen rahoituslaitoksen, jolle annetaan poikkeuslupa ottaa lainaa esimerkiksi 1000 vuoden takaisinmaksuajalla kosmoksen mittaamattomia rikkauksia ja avaruudenvaroja vastaan, joihin käsiksi pääsy vaatii vielä muutaman sadan vuoden teknologisen kehityksen.

Laina kirjataan korottomana taseeseen ja käytetään täysimääräisesti köyhien koulutusprojektin kustannusten rahoittamiseen. Koulutettavien ei tarvitse sitoutua muuhun kuin opiskelemaan ja ehkä soveltuvimman ehkäisymenetelmän jatkuvaan käyttöön aina menopaussiin saakka.

Homman alullepanoon olisi tuhannen taalan paikka Suomen puheenjohtajakaudella. Onhan Suomella omastakin takaa kokemusta roskapankeista, kuten myös muiden valtioiden lainojen hoitamisesta.

Aloitteen tempaajalla ja toimeenpanijalla olisi luonnollisesti mahdollisuus kepulointiin. Tämä tarkoittaisi ankaraa kotiinpäinvetoa niin, että etuoikeus projektin toteuttamiseen syntyisi suomalaisille yrityksille ja suomalaisille. Tarkemmin ajateltuna kyse ei olisi lainkaan kepuloinnista, vaan "markkinajohtajan" aseman luonnollisesta käyttämisestä. Tunnustetaanhan laajasti, että Suomessa ja suomalaisilla on maailman paras koulutusjärjestelmä…

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tämä väestöräjähdys onkin jatkuvasti ihmiskunnan tärkein ongelma ja ajattelun aihe. Suomessa etenkin Eero Paloheimo on pohtinut tätä asiaa ihan loppuun saakka. Eilisiltana tuli hänen haastattelunsa ensimmäinen lähetys ulos ja huomenna sekä ylihuomenna uusintana (alfa-kanavalla). Suosittelen aivan jokaiselle katsomaan:

https://elisaviihde.fi/ohjelmaopas/ohjelma/15713401

Oheislukemista:
http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235936-robo...

Käyttäjän TommiSirvio kuva
Tommi Sirviö

Kiitos linkeistä. Paloheimo on ollut asiassa rohkea primus motor, Linkolan ohella tietysti. Nyt vain tarvitaan tekijöitä ja asiaan sitoutuvia. Tuo Elisaviihde ei suostu aukeamaan, johtuneeko selaimesta vai maarajoituksista.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Väestöräjähdykseen on esitetty lääkkeeksi naisten sivistämistä ja kouluttamista.

Ikävä kyllä todeta, että tämä on täysin epärealistista, sillä nopea väestönkasvun takia ja mukana ei pystytä koulutushaasteita lunastamaan, sillä maali karkaa päivä päivältä yhä kauemmas.

Pelkästään Afrikassa tulisi opetusta lisätä yli 100.000 uudelle syntyneelle lapselle joka ikinen päiva tammikuun alusta joulukuun loppuun pyhät arjet seuraavien vuosikymmenien ajan, jotta edes nykyinen koulutustaso voidaan ylläpitää tasollaan - saati sitten sivistää ja kouluttaa näitä vieläpä parempaan väestölliseen vastuuseen.

Käyttäjän TommiSirvio kuva
Tommi Sirviö

Miksiköhän ihmisen ammatti on todennäköisesti maatalouden alalla, jos hänellä taipumusta nähdä lähinnä ongelmia ratkaisujen sijaan? ;)

Suomessa on 295 kuolevaa kuntaa, joissa osasta on lehtien mukaan purettu täysin hyväkuntoisiakin kiinteistöjä. Näissä on kuitenkin jäljellä on se, mikä Suomessa parhaiten osataan; byrokratia. Yleisesti hankalan hallintokoneiston voi nähdä kehitysmaan tyttöjen koulutushankkeessa jopa arvona; tarvitaan monenlaista koordinaattoria ja sääntelijää, jos esimerkiksi Pihtiputaalle otettaisiin 100 000 Sambian tai Bangladeshin tyttöä uudelleenohjelmoitavaksi...

Mielestäni kyse ei ole mistään muusta kun rahasta. Jos sitä piisaa,
kaikki kehitysmaiden tyttöjen kouluttamisessa tarvittava nousisi kohisten Pihtiputaallekin.

- Rahalla voitaisiin houkutella hankekonsulteiksi jo ne jo eläköityneet opettajat, joiden pedagogia nosti aikoinaan Suomen opetuksen tason kansainväliselle huipulle (ja mistä tultiin rytinällä alas uuden opetussuunitelman "ansiosta").

- Rahalla voitaisiin rakentaa myös iso peili, joka ammuttaisiin maata kiertävälle radalle Suomen keinoauringoksi lieventämään sekä tulijoiden koti-ikävää, että tietenkin kantasuomalaisten kaamosahdistusta.(Isolla rahalla kantoaluksesta saataisiin niin iso,että peilin ohella avaruuteen voitaisiin lähettää myös hyvän järjestelmän pilanneet Uuden opetussuunnitelman laatimiseen osallistuneet)

- Rahalla Finskin laivue voisi keskittyä kanarialle matkailevien mikkosikojen sijaan kehitysmaiden tyttöjen roudaamiseen Suomeen, renesanssinsa kokeville syrjäkylille...

Ja mitä muita mahdollisuuksia? Syrjäkylien ikääntyvät asukkaat saisivat tulokkaista ahkeraa hoitovoimaa, siinä missä nyrpeiden suomi-naisten nyrpistelystä kärsivät poikamiehet kadotetun miehuutensa takaisin...

Suomi tarvitsee maahanmuuttajikseen kehitysmaiden tyttöjä ja naisia! Sisäsiittoinen geenipoolimmekin kaipaa kaukaista uutta verta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin... Johtuen demografiastamme, Suomi hyötyy suunnilleen jokaisesta tänne tulevasta naisesta.

Siinä vaan semmoinen pikku juttu, että miehiä syntyy enemmän kuin naisia. Sellainen alkukantainen heimoajattelu "ryöstetään niiden naiset" ei oikein toimi että ennemminkin tänne tulee 100000 omassa kotimaassaan ylimääräistä miestä joilla ei ole perhettä tai työtä, täällä jo olevien lisäksi.

Historiasta voidaan lukea sitten miten tätä ongelmaa on ratkaistu kun miehiä syntyy enemmän kuin naisia. Ratkaisuja on esimerkiksi tapattaminen sodissa, laitetaan rakentamaan muureja ja pyramideja, dumpataan siirtomaihin, lähetetään raidaamaan luostareita ja hankkimaan elintilaa muualta kuten villistä lännestä, suljetaan vankiloihin, etniset puhdistukset ja jne.

Käyttäjän TommiSirvio kuva
Tommi Sirviö Vastaus kommenttiin #10

Asuin taannoin yhden kesän syvän Afrikan maaseudulla, enkä ainakaan kokemani perusteella voisi mitenkään kutsua koulutusoperaatiota "ryöstetään niiden naiset" -hankkeeksi. En tietystikään voi väittää, että kokemukseni edustaisivat yleispätevästi kaikkia kehitysmaita, mutta voin hyvin kuvitella että tilanne on yhtä epähumaani kaikkialla. Onhan näitä asioita tutkittukin, mutta poliittisen korrektiouden aikana hiljaisuus on käsin kosketelevaa.

Ideologisesti kyse olisi puhdasoppisesta sorrettujen ihmisryhmien (naisten ja lasten) pelastusoperaatiosta. Toisekseen kyse olisi yksilön kannalta puhtaaseen vapaaehtoisuuteen perustuvasta valinnasta, jolla ei ole mitään tekemistä ihmiskaupan tai ryöstön tunnusmerkistön kanssa.

Ja jos ravintoloilla on oikeus valita asiakkaansa, niin miksi kansalaisia edustava valtiollinen hanke ei voisi tarjota vapaaehtoista koulutusmahdollisuutta sukupuolen perusteella? Feministienkin luulisi olevan kerrankin innoissaan, kun maailman kenties raskaimmmin sorretut naiset saisivat elämässään kertakaikkiaan lyömättömän mahdollisuuden.

Ja kyllä kaikkein surkeimpienkin kehitysmaiden hurjat miehet sopeutuisivat tilanteeseen jossa naisia ei olisi; ennen pitkää he panisivat toisensa hengiltä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #11

"Ja jos ravintoloilla on oikeus valita asiakkaansa, niin miksi kansalaisia edustava valtiollinen hanke ei voisi tarjota vapaaehtoista koulutusmahdollisuutta sukupuolen perusteella?"

Perustuslaissa sanotaan sellaista, että:

"Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella."

Niin miten tuota sitten tulkitaan että ei välttämättä onnistu. Varmasti en tiedä.

Sen sijaan voisi ensialkuun olla hyväkin idea saada jotain sukupuolikiintöitä maahanmuuttoon tai vielä ennemmin "demografiakiintiö" jos joku lakiosaaja osaa sanoa miten lakeja pitää tulkita että tuo onnistuu.

Käyttäjän TommiSirvio kuva
Tommi Sirviö Vastaus kommenttiin #13

Jo vain. Naisten saunatkin, joihin meneminen on naisille täysin vapaaehtoista, on kiellettävä perustuslain perusteella, koska ne syrjivät miehiä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #11

Kieltämättä tuli mieleen ajatus, että olisikohan mahdollista vaikuttaa perhesuunnitteluun, että saisi teknisin menetelmin säädettyä raskautta niin että syntyisi enemmän tyttöjä kuin poikia.

Tämä periaatteessa lopettaisi melkoisen paljon syitä sotimiseen ja terrorismiin mutta toisaalta suurempi osuus naisia mahdollistaa nopeamman sikiämisen että sekin pitäisi saada ratkottua. Ehkäisy se ei ole koska ei se estä nykyäänkään väestöräjähdystä.

Käyttäjän TommiSirvio kuva
Tommi Sirviö Vastaus kommenttiin #15

Oletko tosissaan päissään vai päissään tosissaan?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #16

Niin kai nyt olet tietoinen siitä että terroristeja on pääasiassa nuoret naisettomat tai juuri naisen menettäneet miehet millä ei ole juurikaan tulevaisuuden näkymiä, ja että keskeisiä syitä sotimiselle on pula naaraista tai pula muista reursseista?

Miehiä syntyy enemmän kuin naisia ja toisaalta miehillä on suurempi kuolleisuus nuoremmalla iällä mikä liittyy nähdäkseni suurempaan riskinottoon ja sekin on muotoutunut ihmisen evoluutiossa missä aika pitkälti miehet metsästäneet ja naiset keräilleet.

Ihmiset kun asettuivat aloilleen maata viljelemään, ravinnontuotanto muuttui ja väkiluku lähti kasvuun niin nähdään pitkin ihmiskunnan historiaa miten populaatioihin tulee ns. sisäistä painetta ajan kanssa kun miesten määrä suhteessa hedelmällisiin naisiin kasvaa. Sitä sitten ratkottu eri tavoin tai paine purkautuu eri tavoin joista voidaan lukea historiasta erilaisina tapahtumina.

Nyt kun ollaan eletty rauhan aikaa vuosikymmeniä niin on odotettavissa että jotain jännää tapahtuu taas kohta. Siksi heitin tämmöisen ajatuksen jos koittaisi ratkoa ihmiskunnan ongelmien juurisyitä.

Jos tyttöjä syntyisi enemmän kuin poikia eikä mitään muuta saisi muuttumaan niin eiköhän menisi sittenkin päin helvettiä kaikki kun on tuota vauvakuumetta ja suurempi osuus naisia mahdollstaisi nopeamman sikiämisen.

Jos tästä vielä pureutuisi syvemmälle näihin juurisyihin niin se nyt on tietysti se, että ihmiset käyttää kaikki saatavilla olevat resurssit lisääntymiseen eikä toiminta eroa oikein heinäsirkkaparvesta tai bakteerikasvustosta petrimaljassa. Ihmiset suunnilleen nussiskelevat itseään sukupuuttoon.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Oma ehdotus olisi tehdä kauppaa lisääntymisoikeuksilla. Annetaan jokaiselle ihmiselle oikeus lisääntyä kahden ihmisen verran. Jos lisääntyy vähemmän, voi myydä omia lisääntymisoikeuksia. Jos lisääntyy enemmän niin oikeuksia voisi ostaa.

Luvatta lisääntyneiltä sitten pitäisi kyniä omaisuus/tulot jollain ulosotolla markkinahinnan mukaisesti.

Tämän pitäisi johtaa siihen, että väestönkasvu pysähtyy ja väkiluku alkaa hitaasti laskea koska ihmisiä kuolee myös ennen lisääntymisikää.

On joitakin maita missä tällaista järjestelmää on hankala toimeenpanna kun väestöräjähdys karannut käsistä eikä ole riittävän vahvaa keskusvaltaa. Mielestäni muiden maiden kannattaisi rahoittaa tätä riittävä infrastruktuuri saadaan ongelmallisiin maihin koska mitä enemmän ihmisiä tulee maailmaan kuluttamaan resursseja, sitä vähemmän sitä jää muille.

Siinä siis oikeasti hyötyy kaikki vaikka rahaa laittaisi menemään.

Käyttäjän TommiSirvio kuva
Tommi Sirviö

Ideana erinomainen, mutta miten myyt oikeuksia Afrikkalaiselle, joka ei osaa edes lukea?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kaupankäynti onnistuu lukutaidottomiltakin. Itsekin kävin kauppaa ennen kuin osasin lukea ja rahan päälle ymmärtää apinatkin.

Käyttäjän TommiSirvio kuva
Tommi Sirviö Vastaus kommenttiin #7

Sorry, vaihdan mielipidettä: todella huono idea.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Miksi koulutus maksaisi noin paljon? Eikö riitä, että annetaan tietokone ja internet-yhteys? Kokemukseni mukaan internetistä saa parempaa tietoa asioista kuin kouluista.

Käyttäjän TommiSirvio kuva
Tommi Sirviö

Vaikkapa siksi, että tarjolla olisi määrätön määrä maailman pelastamiseen korvamerkittyä "kosmologiseen kultakantaan" sidottua ei-inflatorista valuuttaa suoraan universumin mittaamattomasta taikaseinästä.

Vaikkapa siksi että Hra Kustaanheimonkin tuleva yritys, joka toimisi giga-luokan hankkeessa yhtenä urakoitsijana, materiaalintoimittajana, palveluntuottajana tai jossain muussa roolissa, saisi omat numeronsa kuntoon.

Vaikkapa siksi, että öljystä ja muista helposti kullaksi muutettavissa olevista luonnonvaroista vapaa Suomi pääsisi kerrankin rikastumaan oikein kunnolla, ja näyttämään pitkästä aikaa maailmalle, mitä tämä katajainen kansa saa aikaan, kun se käärii hihat ja ryhtyy toden teolla hommiin.

Toimituksen poiminnat